Witam. Mój problem związany jest z programem Adobe Audition. Posiadam mikrofon dynamiczny Shure C608 i kartę dźwiękową Sound Blaster Audigy. Mój problem polega na tym, że nagrywa mi mój wokal nie równo pod bit i nie jest to wcale związane z moim poczuciem rytmu. Kolejnym ważnym problemem jest Asio4ALL którego używam w Audition, chodzi mi o to, że jako ikonka pojawia się co jakiś czas wykrzyknik na czerwonym tle i dzieje się to podczas nagrywania. Wtedy właśnie pojawia się chwilowa cisza, krótkotrwałe przerwanie bitu. Z tym wiążą się moje pytania: Czym to jest spowodowane? Jak i gdzie można pozbyć się problemu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. W razie czego moje GG: 3523982
5 lutego 2010, o 16:31
glass-man
Nowa twarz na forum
Re: problem Adobe Audition
ja nagrywam wokal w innym programie, a potem to łącze w Auditionie.
5 lutego 2010, o 16:53
WojaS91
Nałogowiec
Dołączył(a): 16 grudnia 2009, o 21:30 Posty: 322 Lokalizacja: P_A_S_Z
wokalu raczej nigdy nie nagrywa razem z bitem ale od tego sa sposoby do przesuwania sciezki zeby to dobrze ustawic.Mi tez rowno idealnie nie nagrywa. a co do drugiego problemu moze byc to spowodowane slabym komputerem
_________________ WojaS91 = WojTaS
5 lutego 2010, o 17:03
kepi
Nowa twarz na forum
tak wiem, tylko chodzi o to, że zawsze było równo i nagle taka drastyczna zmiana, więc coś się musiało w ustawieniach skopać. napisałem na forum bo może ktoś miał podobny problem do mojego i wie jak go rozwiązać.
5 lutego 2010, o 17:07
szmayger
WUDEKA
Dołączył(a): 18 sierpnia 2006, o 15:55 Posty: 473 Lokalizacja: WUDEKA
Musisz sobie skonfigurować ASIO4ALL, bo w nim musiało ci się coś poprzestawiać, nierówność wokalu z bitem może być spowodowane zbyt wysoką latencją (choć niekoniecznie), ale w 80% wydaje mi się że dobre ustawienie ASIO zażegna problem
Dołączył(a): 26 sierpnia 2006, o 11:14 Posty: 629 Lokalizacja: WUDEKA
Wrzuc na jakis serwer screeny z okienek Asio4ALL oraz ustawien karty dzwiekowej w Adobe Audition. Podaj tez parametry komputera. Jest to, tak jak mowił SMGR najprawdopodobniej zwiazane ze zbyt duża latencja, która może być spowodowana ustawieniami karty, jej uszkodzeniem, lub zbyt słabym sprzętem.
Latencja dla "zielonych w temacie" to inaczej opóźnienie.
Co do wypowiedzi WojtaS'a, ze zawsze nagrywa nierówno to niestety nie jest prawda. Ogolnie kazde nagranie posiada jakas latencje. Sygnal musi przejsc z ust MC przez mikrofon, karte, pamiec do programu. To zajmuje troszke czasu, jednak jezeli wszystko ustawione jest prawidlowo to latencja nie powinna wynosic zbyt wiele i nie powinno byc to widoczne.
_________________ bo robie to co robie...
6 lutego 2010, o 12:23
szmayger
WUDEKA
Dołączył(a): 18 sierpnia 2006, o 15:55 Posty: 473 Lokalizacja: WUDEKA
helios napisał(a):
jednak jezeli wszystko ustawione jest prawidlowo to latencja nie powinna wynosic zbyt wiele i nie powinno byc to widoczne.
I w tym właśnie celu mądrzy ludzie stworzyli ASIO4ALL
Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników